, , ,

5x dingen die voor bloggers onmisbaar zijn

Bloggen vind ik echt ontzettend leuk om te doen. Vooral omdat het bijna overal kan. Als ik in de trein zit, op school ben, en zelfs toen ik in China was kon ik bloggen! Eerder deelde ik op mijn blog al 10 handige tips voor als je een blog wilt gaan beginnen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete items die echt onmisbaar zijn als je gaat bloggen.

1. Een notitieboekje

Iets wat ik altijd in mijn tas heb is een klein notitieboekje. Dat is misschien een beetje gek, maar ik kan echt niet zonder. Altijd als ik op school ben, ergens moet wachten of in de trein zit krijg ik ideeën of moet ik planningen maken. Ik vind het daarom heel prettig als ik het meteen kan opschrijven. Er bestaan ook online notitieboekjes of apps voor je telefoon. Deze zijn erg handig, maar alsnog gebruik ik liever een papieren notitieboekje. Ik haal mijn notitieboekjes altijd bij de Hema. Wil je zelf eens een online notitieboekje gebruiken? Dan raad ik Evernote aan. Je kunt hiermee zelfs linkjes, checklists, tabellen, bijlagen en geluidsopnames plaatsen.

2. Mijn laptop

Het is misschien best voor de hand liggend, maar zonder mijn laptop kan ik bijna niets voor mijn blog. Ik schrijf hier niet alleen mijn artikelen op, ik hou hiermee ook de mail bij en bewerk hierop foto’s. En wat denk je van Facebook, Instagram en Bloglovin? Ook dat gaat allemaal via mijn laptop. Ik zelf ben al jaren fan van mijn MacBook Air. Hij is ontzettend licht waardoor ik hem overal mee naar toe kan nemen. Daarbij gaat hij ook erg lang mee. Ik heb hem nu al een aantal jaar en hij doet het nog helemaal prima. Ik ben een fan!

 3. Een goeie telefoon

Een goede telefoon is natuurlijk echt ontzettend noodzakelijk. Niet alleen om te bellen, maar ook om je social media bij te houden en vaak ook om foto’s te maken. Een hele lange tijd maakte ik de foto’s voor mijn blog met mijn oude telefoon. Tegenwoordig heb ik een gewone camera hiervoor, maar met mijn telefoon zou het zeker kunnen. Als ik mijn camera niet bij me heb gebruik ik alsnog de telefoon van mijn vader, want deze heeft echt een prachtige camera. Hij heeft zelf de Samsung S7 edge, maar ik hoorde dat de Samsung S8 nóg een betere camera heeft. Ik denk dat ik binnenkort maar eens naar de S8 ga kijken. Wil jij zelf de Samsung S8 kopen? Dan raad ik het je zeker aan om hem ook als camera voor je blog te gebruiken!

4. Lastpass

Lastpass gebruik ik echt dagelijks. Tijdens het bloggen kom je op zo ontzettend veel sites en platformen terecht waar je accounts op moet maken dat ik het vaak even niet meer kan onthouden. Lastpass gebruik ik om al mijn gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan. Het is erg goed beveiligd waardoor niemand dit zou kunnen zien, alleen ik. Ik vergeet nou nooit meer mijn gegevens en kan iedere dag weer overal op inloggen.

5. Canva

Ik ben echt helemaal fan van Canva. Niet alleen voor mijn blog gebruik ik het, ook voor projecten op school. Met Canva kun je namelijk ontzettend veel. Presentaties en social media berichten maken, visite kaartjes en logo’s ontwerpen en nog veel meer. Wat ik zo fijn vind aan Canva is dat er veel standaard lay-outs zijn, waardoor je, zelfs als je niet creatief bent, nog een mooie creatie kan maken.

♥ Wat gebruik jij altijd voor je blog?

Liefs, Sofie

Dit artikel bevat betaalde content

22 antwoorden
 1. Evelien
  Evelien zegt:

  Omg dit was precies waar ik naar opzoek was! Ik wilde al een tijdje beginnen met bloggen en nu weet ik precies hoe ik het ga aanpakken! Dankjewel en ga zeker door met je blog xxx

  Beantwoorden
 2. nienke
  nienke zegt:

  de tips zijn super handig bedankt. ik was hiernaar opzoek maar had nog nergens anders erbij gezien waarom je het nodig had. nu zijn mijn vragen beantwoord.

  Beantwoorden
 3. Marion
  Marion zegt:

  Ik gebruik een notitieboek, mijn telefoon, mijn vaste computer en Canva om collage’s te maken, maar ik heb er ook facturen meegemaakt en de header van mijn blog. Verder gebruik ik Foter voor als ik op zoek ben naar een bijpassende (stock)foto voor mijn blog.

  Beantwoorden
 4. floor
  floor zegt:

  Ik ben zelf geen blogger, maar ik houd van fotografie en zoek nog een goede telefoon die ook mooie foto’s kan maken. ik ga zeker eens kijken naar de samsung S8! leuk artikel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *