5x tips om artikelen te bedenken

Ik merk dat een blog bijhouden veel tijd kost. Reageren op bezoekers, het up-to-date houden van je blog & het belangrijkste; het regelmatig schrijven van artikelen. Soms zijn je artikel ideeën gewoon op. In dit artikel lees je mijn 5 tips om meer artikelen te kunnen bedenken!

1. Varieer in je thema’s

Ik begin gelijk met een hele belangrijke tip; variëer in je thema’s. Zodra jij elke dag 1 artikel online wilt zetten over één thema, raken de onderwerpen langzaam op. Maar wanneer jij probeert om bijvoorbeeld 3 thema’s bij te houden, heb je dus 3 keer zoveel onderwerpen om over te schrijven.

2. Vraag je lezers!

Naast dat ik het gewoon heel leuk vind om artikelen te schrijven voor mezelf, schrijf ik eigenlijk meer voor mijn lezers. Zodra ik niet meer weet waar ik het over moet hebben, vraag ik het aan hun. Vaak komen zij toch met veel leuke ideeën waar ik zelf nooit op was gekomen.

3. Bekijk foto’s

Waar ik altijd erg veel inspiratie door krijg, zijn foto’s. Sommige artikelen/onderwerpen zijn zó voor de hand liggend als je kijkt naar foto’s over thema’s waar jij over schrijft. Zodra ik een foto zie van een boek heb ik gelijk zin om het artikel ‘mijn -aantal- favoriete boeken’ te schrijven. Wanneer ik een foto zie met nagellak wil ik al mijn lakjes uit de kast halen voor een stash artikel. Foto’s zijn echte inspiratie bronnen hoor!

4. Bedenk waarom je bent begonnen

Ik denk vaak na over de vraag: waarom ben ik begonnen met bloggen? Het doel van mijn blog was meiden te inspireren of te helpen. Maar hoe doe ik dat? Vaak komen er dan veel ideeën naar boven.

5. Wat vind je zelf leuk?

Ik lees regelmatig zelf blogs. Bedenk je welke blogs jij leuk, inspirerend of mooi vindt. Naar welke blogs ben jij op zoek en zouden jou lezeressen dat ook leuk vinden?

Liefs, Soof

♥ Hoe kom jij op ideeën?


 

13 antwoorden
  1. Style Teen
    Style Teen zegt:

    Hele handige tips! Zelf krijg ik altijd inspiratie door gewoon mijn ogen goed open te houden zodat ik alles op kan nemen. Verschillende kledingstijlen van mensen die ik zie, de make-up die vrouwen dragen etc. Ook kijk ik heel vaak op andere blogs die mij inspireren!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *