,

Hier moet je aan denken voor een geslaagde autovakantie!

autoverzekering

Jaarlijks stappen duizenden Nederlanders hun auto in om op vakantie te gaan. Door de coronacrisis zal dit aantal alleen nog maar toenemen. Mensen zitten er niet meer op te wachten om met een mondkapje op in het vliegtuig te zitten. Nee, lekker genieten van de ultieme vrijheid van hun eigen auto. Dát levert pas veel voordelen op. Maar veilig en ontspannen op autovakantie gaan is natuurlijk niet altijd zo vanzelfsprekend. Hier moet je zelf ook wel de nodige voorbereidingen voor treffen. Neem daarom voordat je vertrekt zeker de volgende autovakantietips nog even door.

Breng de auto nog even weg voor een onderhoudsbeurt

Tijdens een autovakantie vraag je meer van je auto dan anders. Niet alleen rij je plotseling veel langere afstanden achter elkaar, maar hij zal ook nog eens in aanraking komen met extremere omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan hoge bergen en verschillende weersomstandigheden. Daarom is het goed om je auto voor vertrek nog even langs te brengen voor een onderhoudsbeurt. Zorg ervoor dat je er zeker van bent dat je veilig de weg op kunt. Bekijk tevens hoe het met jouw autoverzekering in het buitenland zit. Een auto verzekeren is niet al te lastig, maar soms kan de verzekering verschillen wanneer je buiten de EU reist. Bekijk daarom goed waar je recht op hebt als je schade rijdt in het buitenland en of er ook bijvoorbeeld sprake is van pechhulp binnen of buiten de EU. Zo weet je zeker dat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Welke brandstof heb je nodig?

In het buitenland wordt er vaak een geheel andere naam aan benzine en diesel gegeven dan je gewend bent. Hierdoor zal je niet de eerste toerist zijn die per ongeluk verkeerde brandstof tankt of uren staat te twijfelen bij het benzinestation. Ons advies luidt dan ook: zoek van tevoren uit welke brandstof je nodig hebt. Dit kun je online eenvoudig vinden. Daarnaast zijn er ook een aantal navigatiesystemen die dit vanzelf aangeven. Kom je er echt niet uit, vraag dan om advies in het benzinestation. De medewerkers daar willen het je vast uitleggen.

Zo hou je de kinderen bezig

Ga je op autovakantie met de kinderen? Dan vraagt dit natuurlijk om nóg meer voorbereiding. Want naast dat kinderen vaak veel sneller moeten plassen en niet uren achtereen stil kunnen en willen zitten, willen zij ook bezig worden gehouden in de auto. Meestal kom je niet weg met een simpel tijdschrift. Wanneer je vaak lange ritten maakt is een externe dvd-speler of tablet geen overbodige luxe. Zo kan je kind lekker filmpjes kijken tijdens het rijden en vliegt de tijd voorbij. Wil je zelf niet gek worden van de kinderdeuntjes? Schaf dan ook een koptelefoon aan, zodat ze heerlijk rustig een filmpje kunnen kijken en jullie ook nog ongestoord muziek kunnen luisteren of kletsen. Zorg er tevens voor dat je altijd een koelbox vol lekkernijen bij je hebt. Maak er in de auto alvast een klein feestje van en let niet teveel op overmatig snoepen. Lekker eten en drinken hoort bij de vakantie. En die begint in de auto al! Zo kom je die lange rit samen wel door.

17 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Goede tips, toen de kinderen jonger waren zijn we een jaar met de auto op reis geweest, een landrover. Het vergde wat voorbereiding maar oh wat was het heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Leuke tips! Mijn dochter kreeg bij de autoreis naar Cornwall elke dag een cadeautje voor onderweg. Een verrekijker, een magnetenspel, een tijdschrift. Vond ze helemaal geweldig!

  Beantwoorden
 3. Deborah
  Deborah zegt:

  Zeker handige tips waar je aan moet denken als je met je auto op vakantie gaat. En inderdaad, vergeet de verzekering niet.
  Een auto vakantie met kinderen lijkt mij niet zo heel geweldig. Maar wanneer je met z’n 2tjes op pad gaat lijkt mij dit geweldig. Ik zou dan wel kiezen voor een klein busje waar je lekker wat zooi in kwijt kan. Zoals mijn SUP. ?

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  De auto van tevoren nog even na laten kijken, is zeker niet onverstandig. Vooral als je een wat langere afstand moet overbruggen. Ook je navigatie updaten is wel handig, zo hebben wij ooit in Frankrijk een flinke omweg gemaakt omdat een bepaalde brug toen niet in onze navigatie werd genoemd terwijl die al klaar was.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *