De mooiste avondkleding voor de feestdagen

De feestdagen zijn absoluut mijn favoriete dagen van het jaar. De gezelligheid met familie, het lekkere eten op tafel en vooral de mooie kleding die je aan kan doen tijdens alle diners en feestjes. Zowel voor mij als voor mijn vriend is het ieder jaar weer lastig om dé perfecte outfits te vinden, maar dat hoeft helemaal niet zo lastig te zijn! In dit artikel deel ik daarom de mooiste avondkleding voor de feestdagen, zodat we ons daar volgend jaar geen zorgen meer over hoeven te maken.

Kerstmis heren

groene smoking
rood

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen vinden het belangrijk om tijdens Kerstmis goed voor de dag te komen. Vaak staan er tijdens deze dagen verschillende kerstfeesten of galadiners gepland vanuit bijvoorbeeld het werk, waar je toch netjes gekleed naar toe moet gaan. Mijn vriend heeft daarom standaard één mooie smoking in zijn kast hangen, die hij voor dit soort gelegenheden aan kan trekken. Afhankelijk van de dresscode zou ik tijdens de feestdagen voor een mooi donkergroen of bordeauxrood pak gaan, met lakleren smoking schoenen eronder.

Kerstmis dames

OLIVIA Satin Cowl Neck Dress - Emerald Green
Hold that Pose Emerald Green Satin Jumpsuit

Voor vrouwen vind ik het altijd makkelijker om een mooie outfit uit te zoeken voor de feestdagen dan voor mannen. Je kan je met een mooie jurk of een stijlvol broekpak vaak al heel chique kleden zonder er te veel moeite in te hoeven steken. Ikzelf kies het liefste voor een donkere kleur zoals bijvoorbeeld donkergroen, donkerblauw of zwart, in combinatie met een mooie stof. Dit jaar droeg ik daarom een groene satijnen jurk van de Zara, die je met een panty eronder en leuke hakken heel feestelijk kan maken. Ook heb ik even getwijfeld over een mooi broekpak, en ondanks dat dat hem uiteindelijk niet is geworden, blijf ik dit een erg leuke outfit vinden.

Oud & Nieuw heren

2_smoking_memru_renjaan_rietbergh
paisley_blauw_zwart

Ook tijdens Oud en Nieuw draait het vaak om chique outfits met veel glitter en glamour. Voor vrouwen is dat redelijk eenvoudig, maar voor mannen kan het soms nog lastig zijn om een toepasselijke outfit te vinden. Ik zelf raad daarom altijd een nette, donkere smoking aan met eventueel een lichte opdruk. Deze opdruk maakt de outfit nét wat specialer voor deze gelegenheid, zonder dat het te veel opvalt. De smokings in de bovenstaande collage vind ik daar zelf het perfecte voorbeeld van.

Oud & Nieuw dames

Voor dames outfits geldt naar mijn mening: des te meer glitters of franjes, des te beter! Althans, alleen tijdens Oud en Nieuw natuurlijk. Online is er een enorm aanbod aan party outfits te vinden. Van cocktail jurkjes tot lange satijnen jurken, en van pofmouwen tot jumpsuits. Combineer dit met mooie sieraden en hoge hakken en je outfit is zo goed als af. Uiteraard moet het wel bij jouw eigen smaak en stijl passen, dus als je niet van glitter & glamour houdt kun je altijd voor iets neutralers gaan.

Ik ben erg benieuwd wat jullie hebben gedragen tijdens de feestdagen, dus laat het me vooral weten in de reacties!

Liefs, Sofie

9 antwoorden
 1. Deborah
  Deborah zegt:

  Ooh wauw zowel de jurk als het broekpak vind ik geweldig!! Dit jaar heb ik geen extra moeite gedaan om mijn kleding uit te zoeken. Laten we het er maar ophouden dat ik voor “neutraal” ben gegaan haha.
  En met Oud&Nieuw zat er geen glimmertje aan mijn kleding. Heb heerlijk in mijn thuispak rondgelopen.

  Beantwoorden
 2. Simone
  Simone zegt:

  Ik heb mijn foute kersttrui aangehad, haha. We hebben het gewoon gezellig met familie in kleine groepjes gevierd. Dus ik koos voor comfy. Wat zijn die herenpakken gaaf zeg!

  Beantwoorden
 3. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik vind een zwart of donkerblauw pak altijd erg mooi bij mannen. Ik hijs mezelf meestal in een jurkje. Afgelopen kerst nergens heen geweest, dus het was gewoon een huispak.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *