, ,

Gastartikel: Vintage Clothing

Vintage, retro, tweedehands, het maakt niet uit hoe je het wil noemen. Kleding die vroeger in was, en nu hier (in2K17) weer terug komt, daar ga ik het over hebben. In bijna alle grote kledingketens kun je inmiddels vintage clothing vinden. Natuurlijk is vintage pas vintage als je het ergens hebt gekocht waar het naar zolder ruikt, en het oud is. Maar ketens als The Sting verkopen het ook, en dat is toch net iets dichterbij.  Ook ik heb een aantal vintage items in mijn kledingkast hangen, en die ga ik vandaag aan jullie laten zien. Kijk je mee?

Als eerste heb ik dit ‘doorknooprokje’ van Anti Blue, gekocht bij The Sting. Na een beetje research te hebben gedaan (*kuch kuch* bedankt Google) naar dit rokje ben ik er toch niet helemaal uit welke tijd deze komt. In ieder geval, hij is wel heel erg leuk, denk je niet?

Een maandje geleden ging ik shoppen in Groningen (fav shoppingstad) en kwam deze Vans tegen. Vans vind ik sowieso al heel erg gaaf, maar classic Vans zijn wel het toppunt! Deze schoenen zijn makkelijk te combineren en passen vrijwel overal bij.

70’s disco drive! Ook dit shirtje heb ik gekocht bij The Sting, van het merk Melting Stockholm. Eerst kende ik dat merk helemaal niet, maar inmiddels is dit niet het enige dat ik in mijn kledingkast heb van Melting Stockholm, haha.

Euhm tja, hier besloot mijn kat Louis mee te doen aan de fotoshoot, haha. Dit spijkerjack combineert mooi met de classic Vans en een zwarte jeans. Zelf vind ik hem heel erg gaaf (Louis ook geloof ik), wat vind jij ervan?

Next on the list, deze schoentjes van Gabor. Eigenlijk hoor je dit te kopen in een vaag, stoffig winkeltje ergens in the middle of nowhere (dan is t pas echt vintage), maar dat is jammer genoeg zij ze daar niet gekocht, maar gewoon bij Rinsma. Toch staan ze heel leuk bij bijvoorbeeld een rokje.

En dan, als laatste, een trui van Miss America. Hier draag ik meestal een spijkerblouseje onder, dat maakt het net iets meer af.

♥ Heb jij vintage kleding?

Liefs, Luna

www.loveblueskies.jimdo.com

 

 

18 antwoorden
 1. Mariëlle Markgraaff
  Mariëlle Markgraaff zegt:

  Leuk om te zien! Ik vind het idee super tof en vind het goed dat het zo populair is. Ik wil graag meer naar fair fashion toe. En dan is vintage kleding natuurlijk een optie. Maaaar, ik weet het niet, ik ben er toch niet zo van. Misschien komt dat nog!?

  Beantwoorden
  • Luna
   Luna zegt:

   Hoi Mariëlle,

   Bedankt, ik hoop zelf stiekem toch ook een beetje dat vintage en tweedehands wat populairder wordt in Nederland, haha. In België en Duitsland lopen er al wel hipsters rond met foute truien en gebruikte jeans. Dus wie weet…

   X

   Beantwoorden
 2. Claire
  Claire zegt:

  Wat een leuk artikel! Ik vind dat jasje echt super vet. Heel leuk met die scheuren. Ik heb zelf ook een spijkerjas, hele lange jas en Vans … oei volgens mij kom ik aan wel aardig wat haha.

  Beantwoorden
 3. Joos.
  Joos. zegt:

  Leuk artikel!! Ik heb zelf een vintage bloesje met letter op de achterkant en verder…. kan ik nu niet zo snel opkomen… tellen doctor martins en clarks ook? Haha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *