,

Hoe maak je jouw kamer summer-proof?

summerproof

Ieder jaar weer als het schooljaar is afgelopen begin ik met het summerproof maken van mijn kamer. Hoewel er telkens dingen veranderen, blijven er ook dingen die ik ieder jaar weer hetzelfde doe. In dit artikel deel ik mijn tips over hoe jij het beste je kamer summerproof kan maken om de zomerhitte te overleven.

Hou een grote zomer schoonmaak

Iets wat ik zelf iedere zomer weer doe is het opruimen, uitzoeken en vaak reorganiseren van mijn kamer. Alle rotzooi van het hele jaar weggooien of opbergen, en weer zorgen voor rust en overzicht. Ik zelf vind het heel fijn om alle oude schoolspullen weg te doen en weer plaats te maken voor de spullen voor het nieuwe schooljaar. Goed opruimen doet wonderen en geeft je kamer een nieuwe en frisse uitstraling. Een andere indeling van je kamer kan ook vaak helpen om een zomers gevoel te krijgen.

summerproof

Je kledingkast summerproof maken

Bij je kamer summerproof maken hoort natuurlijk ook je kledingkast summerproof maken. Haal alle sjaals, sweaters en winterjassen eruit die veel ruimte in beslag nemen, berg ze op in laatjes of op zolder en maak plaats voor al je fleurige topjes en leuke bikini’s. Gooi weg wat weg kan, of doneer het als het nog draagbaar is, en zorg voor ruimte voor al je zomerse outfits. Je zult merken dat dit je direct een zomers gevoel gaat geven.

Verander je interieur/accessoires

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan vrolijke kleurtjes en printjes. Verander daarom ook eens de kleuren of accessoires in je kamer en zorg voor een zomerse vibe. Ren even langs de winkel en koop een nieuw dekbed overtrek, kleurrijke kussentjes of verf voor de muren. Hang leuke vakantie foto’s op, zet plantjes in je kamer en je bent al bijna klaar. Ik zelf verander graag ook het kleuren thema in mijn kamer. Waar ik in de winter vaak donkere kleuren heb en gezellige kaarsjes, maak ik nu plaats voor lichtere, zomerse kleuren met veel planten. Daar wordt iedereen toch vrolijk van? Zo helpt ieder detail bij het summerproof maken van je kamer.

summerproof

Zorg voor goede raambekleding

Dit klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar zodra het in de zomer 35 graden is wil je natuurlijk het liefste dat het lekker koel is in je kamer. Het is daarom heel erg belangrijk dat je goede raambekleding hebt die de zon tegenhoudt. Denk hierbij aan plissé gordijnen, wat ik zelf ook heb, of andere bekleding zoals vitrage gordijnen, rolgordijnen of houten lamellen. Alles wat er voor zorgt dat ieder straaltje warmte buiten blijft kan al helpen om de zomerhitte te overleven.

Eindelijk, nu zijn we dus écht klaar voor alle warme zomerdagen. Je kamer is omgetoverd van een winters, knus kamertje tot een frisse en zomerse kamer waar je het nooit gloeiend heet zal hebben. Hier kun je lekker afkoelen en bijkomen als je terug komt van de stad of het strand. Ik hoop dat jullie inspiratie hebben kunnen opdoen en het leuk vonden om te lezen hoe ik en mijn kamer de zomerhitte gaan overleven.

Liefs, Sofie

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf

25 antwoorden
 1. Marie
  Marie zegt:

  Goede raambekleding is inderdaad belangrijk, ook voor je nachtrust! Ik heb zelf rolluiken genomen om mijn kamer goed donker te houden. Ook helpt het tegen de warmte in de zomer.

  Beantwoorden
 2. Debby - Barcelonamom.com
  Debby - Barcelonamom.com zegt:

  Mijn kledingkast wissel ik inderdaad ook bij het veranderen van de seizoenen. Accessoires e.d. in de kamers eigenlijk niet, maar is wel een leuke tip om eens naar te kijken!

  Beantwoorden
 3. Sherry
  Sherry zegt:

  Herkenbaar ik gooi ieder schooljaar mijn oude schriften in de prullenbak en houd echt een grote schoonmaak in mijn kamer. Dit jaar ga ik alles weggooien ik ben namelijk geslaagd.

  Beantwoorden
 4. Laura
  Laura zegt:

  Het enige wat wij veranderd hebben zijn de donsdekens! Oh ja; en zo’n muggenverdelgding terug uit de kast gehaald! Voor al de rest hebben we eigenlijk zaken die het hele jaar nuttig zijn!

  Beantwoorden
 5. Jessie | Business Blog School
  Jessie | Business Blog School zegt:

  Haha, ik moet er niet aan denken. Ik ben zo iemand bij wie mogelijk eens per twee jaar één item wordt omgewisseld. Oké, dat is misschien wat overdreven. Maar 2x per jaar de looks van een kamer veranderen, vind ik echt te veel 😉

  Beantwoorden
 6. Deborah
  Deborah zegt:

  Dat hebben wij gelukkig niet. Moet er ook niet aan denken om dit ieder seizoen weer te moeten doen. Ruimte genoeg voor de winter en zomerspullen. Hoewel de grote schoonmaak natuurlijk eens in de zoveel tijd wel plaats vind. Maar echt niet bij ieder seizoenswissel haha.

  Beantwoorden
 7. Merel - Lotus Writings
  Merel - Lotus Writings zegt:

  Prachtige warme sfeer in de slaapkamer. Toevallig heb ik gister de kledingkast van onze kinderen uitgemest, dat geeft meteen weer een opgeruimd geheel. Zoveel fijner! En als ik je foto’s zie krijg ik ook zin alles lekker aan te pakken.

  Beantwoorden
 8. Mandy
  Mandy zegt:

  Super goede tips! Moet mijn kledingkasten ook summerproof maken maar word er zo depri van, mijn kasten zitten prop vol! Geen zin om aan te beginnen haha

  Beantwoorden
 9. Frederique
  Frederique zegt:

  Ja ik vind het vooral heerlijk om inderdaad de winterkleding weg te leggen en de zomerkleding te voorschijn te halen!

  Beantwoorden
 10. Lodi
  Lodi zegt:

  Vooral een grote schoonmaak zou ik ook Eems moeten doen. Geeft ook meteen een opgeruimd gevoel! En goede gordijnen enzo is zo belangrijk! Alleen al om de warmte buiten te houden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *