, ,

Kerstcadeaus voor je vader of vriend

Ik heb deze maand al verschillende tips gedeeld voor cadeautjes tijdens de feestdagen. Denk hierbij aan sieraden, spelletjes, pyjama’s en mooie lingerie. Voor vrouwen vind ik het bedenken van een leuk en passend cadeau helemaal niet zo moeilijk, in tegenstelling tot het vinden van een geweldig cadeau voor mijn vader of vriend. Zij zijn van die mensen die alles al hebben en geen cadeautjes willen. Maar bij de feestdagen hoort wat mij betreft toch echt een pakje voor iedereen. Aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben met dit probleem deel ik in dit artikel een aantal cadeautips voor je vader en/of vriend!

Een mooie lp

Iets wat de laatste jaren steeds populairder wordt, zijn platenspelers en lp’s. Waarschijnlijk zullen er nog redelijk wat vaders zijn die een platenspeler in huis hebben. Een leuk idee om dan een lp te kopen van zijn favoriete artiest! Tegenwoordig zijn er onwijs veel lp’s te krijgen van zowel hedendaagse – alsook de wat vroegere artiesten en bands. Ik raad je aan om eens een platenzaak naar binnen te lopen of gewoon op Google te zoeken naar een specifieke plaat. Als jouw vader van muziek houdt is dat gegarandeerd een leuk en origineel cadeau.

Gadgets voor zijn camera

Zowel mijn vader als mijn vriend zijn beide grote liefhebbers van fotografie en filmen.  Dit is vaak wel een dure hobby, dus een nieuwe lens of camera cadeau doen gaat een beetje boven mijn budget. Daarentegen vind ik het wel erg leuk om op zoek te gaan naar cadeautjes die ze goed kunnen gebruiken tijdens het fotograferen, zonder dat het me een fortuin hoeft te kosten. Zo heb ik mijn vader ooit een boek cadeau gedaan met tips voor portret fotografie en mijn vriend een abonnement voor een fotografie tijdschrift. Dit jaar wil ik hem een tripod kopen: dit is een driepoot statief dat zorgt voor ultieme beeldstabilisatie tijdens het fotograferen en filmen. Aangezien mijn vriend videograaf is van beroep en regelmatig mensen moet interviewen, is zo’n camera tripod echt een perfect cadeau.

Draadloze oortjes

Toen de draadloze oortjes net uitkwamen en het een enorme hype werd, zag ik er zelf nog niet zo het nut van in. Inmiddels heb ik ze zelf en kan ik echt niet meer zonder. Ook mijn familie begint nou langzaam toe te geven dat ze toch wel erg handig zijn. Bijvoorbeeld tijdens het sporten of het thuis werken kunnen de draadloze oortjes goed van pas komen. Een leuk cadeautje daarom om onder de kerstboom te leggen! Ze zijn te koop op verschillende sites, maar ik kan je aanraden om even goed de prijzen vergelijken van te voren. Die prijzen kunnen namelijk enorm verschillen terwijl het allemaal dezelfde producten zijn.

High Beer

Mijn laatste tip is om een High Beer cadeau te doen. Waar wij vrouwen het leuk vinden om samen met vriendinnen een High Tea te boeken, kan een High Beer voor je vader of vriend een goed idee zijn! Het is een activiteit die steeds vaker aangeboden wordt door diverse restaurants en bars. Als je het opzoekt op internet vind je genoeg opties om te reserveren, ook vóór 17:00. Als iemand van een lekker biertje en wat te snacken houden, is dit zeker een leuk cadeau om te geven!

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan en dat jullie ook dit jaar een leuk cadeautje kunnen geven aan de mensen die alles al hebben.

Liefs, Sofie

9 antwoorden
 1. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Voor mijn partner vind ik het niet lastig, maar voor mijn vader dan weer wel. Meestal kom ik uit op iets van speciaal bier, wat lekkers en puzzelboeken (vindt ‘ie leuk).

  Beantwoorden
 2. 9Lives Cats Etc - Evendelen.be
  9Lives Cats Etc - Evendelen.be zegt:

  Regelmatig springen wij eens binnen in een kringwinkel in de hoop een platenspeler te vinden, zo echt een originele van vroeger, dus niet de nieuwe uitvoeringen.
  En in ons geval is het dus ‘gadgets voor haar camera’ en een statief staat zeker op het verlanglijstje.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *