Kersttip: de mooiste sieraden om cadeau te doen

We zijn alweer aangekomen bij de laatste maand van 2021 en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. Langzaam wordt het daarom weer tijd om na te gaan denken over het kerstmenu, de kerstoutfits en uiteraard de kerstcadeautjes! Vooral dat laatste vinden veel mensen, waaronder ik, wel eens lastig. Behalve als het gaat om cadeautjes voor mijn moeder, zus of oma, want ik weet dat ik met een mooi paar sieraden altijd wel goed zit. In dit artikel deel ik daarom mijn sieraden tips om cadeau te doen tijdens de feestdagen.

Tijdloze oorbellen

Ik hoor regelmatig dat mensen het lastig vinden om sieraden cadeau te doen omdat ze bijvoorbeeld de ringmaat of polsmaat van de ontvanger niet weten. Hoewel je de items tegenwoordig meestal kan ruilen binnen een bepaald aantal dagen, vind ik het zelf altijd prettiger om oorbellen cadeau te doen. Hiervoor hoef je de maat van de ontvanger niet te weten en kun je dus zonder iets te verklappen een mooi cadeautje kopen. Bovendien zijn er onwijs veel soorten te vinden, zowel online als in de winkel, dus kom je altijd wel iets tegen wat bij de smaak van de ander past.

Initialen sieraden

Iets wat ik zelf niet alleen heel leuk vind om te krijgen, maar vooral om te geven, is een mooi initialen sieraad. Dit kan het initiaal van de ontvanger zijn, maar natuurlijk ook gewoon van jezelf! Je hebt ze tegenwoordig in veel verschillende uitvoeringen, maar zelf vind ik een ketting of armbandje het leukste om cadeau te doen. Hoe dan ook is het een onwijs persoonlijk cadeau waar de ontvanger gegarandeerd veel waarde aan gaat hechten.

Gouden sieraden

Als het gaat om een cadeautje voor mijn moeder, oma of zus vind ik het vaak geen probleem om wat extra’s uit te geven. Zij houden allemaal erg van mooie sieraden en ik weet dat ik ze hier ook altijd een plezier mee kan doen. Vooral met kerst pak ik graag uit en verras ik ze het liefste met een sieraad van goede kwaliteit. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld gekeken naar 14 karaat gouden kettingen voor mijn moeder en prachtige gouden oorbellen voor mijn zus. Ook hierin zijn verschillende opties te vinden met initialen.

Sieradendoos

De laatste cadeautip is vooral leuk voor iemand die al redelijk wat sieraden heeft liggen, namelijk een sieradendoos. Als ik iemand al een aantal keer een sieraad cadeau heb gedaan vind ik het leuk om af te wisselen met een ander leuk accessoire. Zo’n sieradendoos bijvoorbeeld is niet alleen mooi om op je kaptafel te zetten, maar vooral ook heel erg praktisch. Als de ontvanger iemand is die bijvoorbeeld veel van reizen houdt kan ze altijd haar sieraden meenemen zonder dat het door een toilettas rommelt of in de knoop raakt. Ideaal dus!

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan voor de feestdagen en dat deze tips jullie last-minute cadeaustress zullen verminderen. Alvast hele fijne feestdagen!

Liefs, Sofie

 

 

10 antwoorden
  1. Frederique
    Frederique zegt:

    Mooi en handig die sieradendoos! Mijn dochter kocht onlangs een ketting bij een juwelier voor een verjaardag, ik was echt verbaasd over hoe betaalbaar het was. Ik had het veel duurder verwacht. En vaak krijg je dan nog zo n mooi doosje erbij. Kortom, een topcadeau.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *