, ,

Verf zelf je haar met de Kruidvat Colors to play!

Colors to play

Kruidvat heeft recent de ‘Colors To Play’- lijn uitgebracht en ik vond het er allemaal erg interessant uit zien. ‘Een collectie van vijf uitwasbare haarkleuringen voor een trendy coupe in no-time’. Ik testte ze uiteraard weer voor jullie en vertel jullie er vandaag meer over.

Colors to play

Colors to play

Met de nieuwe Kruidvat Colors to Play uitwasbare haarkleuringen volg je gemakkelijk de laatste haartrends. Experimenteer met de twee pasteltinten en drie intense kleuren uit de collectie en creëer in no-time je persoonlijke fashion statement, afgestemd op je trendy outfit of feestelijke gelegenheid. Mix de intense kleuren met een haarconditioner voor een lichter effect en ontdek de ontelbare mogelijkheden voor een verrassend mooie coupe. Breng de kleuring aan op gebleekt of natuurlijk lichtblond haar voor een optimaal kleurresultaat gedurende een tot drie weken.

De kleuren

Ik mocht de kleuren coral en flamingo pastel ontvangen. Coral had ik al eerder ergens voorbij zien komen maar in het flesje leek het toch iets donkerder. Wel erg mooi, net als de flamingo pastel.

Colours to play

Coral –  Geïnspireerd op de trendkleur van het moment in zowel fashion als beauty: rosé gold. Creëer een persoonlijk beauty statement met de Kruidvat Colors to Play Coral en geef je lokken een prachtige warme rosé gold gloed. Meng de haarkleuring met conditioner voor de gewenste zachtere tint en breng vervolgens aan op het hele haar of als highlights voor een subtiel effect.

Colours to play

Flamingo Pastel –  Kruidvat Colors to Play Flamingo Pastel zorgt voor een zachte, stralende pastel tint. Combineer met Coral voor een zomers sunset effect. De Flamingo-kleur loopt vanaf de haarwortels tot ongeveer het midden, waar de pasteltint langzaam overgaat in Coral. Creëer een zachte, natuurlijke sombre look met subtiele schaduweffecten door de kleuren korter in te laten werken en vervolgens twee keer de haren te wassen.

Informatie

Colours to play

Het flesje bevat 125 ml. Ik heb de punten van mijn haar 3 keer geverfd en er is nu ongeveer 1/4e uit. Het enige nadeel aan het flesje vind ik dat er geen uitleg staat over hoe je het moet gebruiken en hoelang je het moet laten intrekken. Daarom heb ik de gebruiksaanwijzing op internet gezocht en gelukkig gevonden.

Mijn tips

Colors to play

Nu ik het product een aantal keer heb gebruikt kan ik jullie wat tips geven. Ik zelf heb van tevoren mijn haar niet gewassen en dit werkte bij mij prima. Wel is het belangrijk dat je je haar goed borstelt. Ik heb bij de Kruidvat voor minder dan 2 euro een setje gehaald met 3 kwasten en een meng bakje, ook dit was echt een aanrader. De kwasten waren erg fijn en in het bakje kon ik de kleuren goed mengen. Om ervoor te zorgen dat mijn handen niet helemaal vies werden heb ik (ook bij de Kruidvat) latex handschoenen gekocht. Dit was écht nodig aangezien mijn handen na het verven helemaal vies waren en het er anders een paar dagen op bleef zitten.

De substantie van de producten was erg fijn en daarom kon ik het goed mengen. Ik raad je ook zeker aan om een paar kleuren met elkaar te combineren om een unieke kleur te krijgen. Natuurlijk zijn de kleuren op zichzelf al erg mooi, maar door te mengen krijg je de meest bijzondere kleuren!

Het resultaat

En dit is dan het resultaat. Links zie je mijn haren zonder de verf. Ik heb van mezelf blonde haren en ik heb ze nog nooit eerder laten verven. Ik vond het dan ook erg eng om het zelf te verven en dat is ook de reden waarom ik het om te beginnen heel voorzichtig had gedaan. Het resultaat was erg subtiel en ik besloot de dag erna om het opnieuw te doen. Toen vond ik het erg mooi geworden. Het ombre effect vind ik heel leuk en de kleur vind ik prachtig. Ik heb de kleuren coral en flamingo pastel gemengd en dat maakte deze rood/roze kleur.

Hoelang houdt het?

Colours to play

Kruidvat belooft 3 tot 10 haarwassingen en een tot drie weken. Ik heb mijn haar een aantal keer gewassen en ik heb telkens een foto gemaakt, zodat je kunt zien wanneer het bij mij is gaan vervagen.

1e keer gewassen

Na de eerste keer wassen merkte ik dat de kleur er nog goed in zat maar wel wat subtieler. De kleur is wat ‘zachter’ geworden maar je ziet het nog erg goed! In de punten is het ongeveer hetzelfde gebleven, maar zodra je iets naar boven kijkt zie je een beetje verschil.

2e keer gewassen

Na de tweede keer wassen zag het er ongeveer hetzelfde uit als na de eerste keer. Alleen was het verschil iets minder groot. Om die reden zie je op de foto vrij weinig kleur. Jammer, want in het echt was het erg mooi!

3e keer gewassen

  

Na de derde keer wassen was ik nog steeds blij. Ik vond het resultaat heel mooi. De kleur is er bijna uit maar er blijft een roze/koraal kleurige gloed in mijn haar. Na de vierde keer wassen was de kleur er volledig uit, alleen de gloed bleef zitten.

Conclusie

Colors to play

 Ik ben echt ontzettend te spreken over deze producten en de kleuren vind ik erg mooi. De verf  is heel makkelijk in gebruik, hij ziet er mooi uit, droogt mijn haar niet uit en hij blijft tot 4 wasbeurten zitten. Wat ik ook een pluspunt vind is de geur. De producten ruiken zó ontzettend lekker! Alsof je net je haren hebt gewassen.

Ik ben erg blij dat het er na 4 keer wassen uit is. Niet omdat ik het resultaat niet mooi vond maar omdat het dus écht een uitwasbare haar verf is. Ideaal dus voor als je naar een feestje gaat en even iets anders wilt. Vind je het resultaat niet mooi? Dan is het er snel uit. Ik had mijn haren nog nooit geverfd en dat zal ik ook niet zo gauw doen maar op deze manier kan ik toch eens een ander kleurtje in mijn haren. Het is veel gezonder voor mijn haren dan verven en ik kan veel vaker variëren.

Ik ben, zoals jullie kunnen merken, erg enthousiast en ik raad deze producten zeker aan! De Kruidvat Colors to Play haarkleuringen kosten € 3,99 en zijn verkrijgbaar in alle Kruidvat filialen en via www.kruidvat.nl. Naast de keuren coral en flamingo hebben ze ook nog plum, turquoise & violet.

♥ Zouden jullie dit willen proberen?

Liefs, Sofie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

14 antwoorden
 1. David
  David zegt:

  Mijn zoon heeft lichtbruin haar maar wil graag blauw haar hebben.
  Waar kan ik best de verf halen en hoe moet ik dit doen? 1st lichter maken of niet? En met wat?

  Beantwoorden
 2. Elise
  Elise zegt:

  De gebruiksaanwijzing staat wel op het flesje.
  Het etiket is namelijk dubbel.
  Je kunt het bovenste gedeelte losmaken van het onderste…achterop, bij het pijltje linksonderin.
  En daar staat het 🙂

  Beantwoorden
 3. Meike
  Meike zegt:

  Wow! Ik vind het resultaat heel erg mooi! Vooral die gloed na de 3e keer wassen. Fijn dat het uitwasbaar is. Extra leuk dan om meer kleuren te testen. Ik ga het proberen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *