Luxe Mode? De najaarstrends van 2017 voor jou op een rij!

najaartrends

Het einde van de zomer is in zicht en dat betekent dat het tijd is om ons te verdiepen in de najaarstrends van 2017. De nieuwe collectie hangt alweer in de winkels en vele bekende merken hebben tijdens de verschillende fashion weeks laten zien wat we moeten dragen de komende maanden. Om je goed voor te bereiden heeft Winkelstraat.nl, platform voor luxe modemerken, hier de vijf grootste en belangrijkste trends voor je op een rij gezet.

Flared Jeans

De wijde pijp, oftewel de Flared Jeans, is terug van weggeweest. Waarschijnlijk heb je hem al af en toe voorbij zien komen dit jaar. Wij verzekeren je dat je er dit najaar niet meer omheen kunt. De Flared Jeans is een oude bekende uit de jaren 90. Toch heeft hij wel en twist voor de 21ste eeuw. Kijkend naar trendsetter Supertrash hoort de Flared Jeans van deze 2017 high waisted en komt hij net boven de grond. Daarnaast loopt de broek pas later wijd uit om de vrouwelijke vormen meer te accentueren en je benen slanker te doen lijken.

Ruiten

Dat 2017 het jaar van de opvallende prints is, bleek deze zomer wel uit de populaire bloemenprints. Hoe opvallender de print, hoe beter. De meest populaire print van het komende najaar is (jawel!) de ruit. De ruit kennen we in verschillende vormen, met als meest bekende de Burberry ruit. Of de ruit nu in je jas, blouse of broek verwerkt is, hij moet in ieder geval opvallend aanwezig zijn.

Alles in dezelfde kleur

Kun je het je voorstellen? Je gehele outfit in dezelfde kleur. Wen er maar aan, want ook dit is de trend van najaar 2017. Een rode broek met een rode top, een rood colbert en om het af te maken een paar rode pumps. Zorg er wel voor dat je met verschillende tinten rood werkt om diepte in je outfit te creëren. Klinkt het vreemd? Probeer het eens en je zult zien dat het een enorm stoer effect geeft. Hier nog een stoer voorbeeld.

Instappers

Ook wat schoenen betreft zijn er enkele opvallende trends. De instapper is dé schoen van de komende herfst. De instapper is zowel praktisch als modieus. Hij heeft wat weg van de ballerina die jarenlang populair is geweest. Ga voor een chique velvet variant voor een doordeweekse dag en draag en stoere lederen met studs in het weekend. Doordat de schoen niet duur hoeft te zijn, is het leuk meerdere varianten aan te schaffen. Zo kun je hem combineren bij elke gelegenheid.

Strepen in je broek

Deze trend is niet nieuw, maar wordt naarmate het jaar vordert populairder. Deze winter zijn de strepen in je broek een absolute must. Draag er twee aan de zijkant voor het urban effect of een broek die helemaal gestreept is om een echt modestatement te maken. De tijd van een broek in effen kleur is niet meer van nu. Zowel de ruitenbroek als de broek met strepen nemen langzaam de ‘saaie’ egale jeans over. TIP: Om je outfit toch rustig te houden is het belangrijk je broek te combineren met een egale top of blouse.

♥ Wat vinden jullie de leukste trend?

 

39 antwoorden
 1. Marlies
  Marlies zegt:

  Ik ben eigenlijk fan van elke trend! Die strepen-broeken vind ik echt geweldig, want ben sowieso al een echte streepjesfan. En ook het feit dat we niet allemaal weer aan de skinny moeten vind ik heerlijk! 😀

  Beantwoorden
 2. MC Kleuver
  MC Kleuver zegt:

  Ik heb helemaal geen strepen in mijn broek. Ergens is dat niet waar, want je ziet het kleurverschil. Alles in een andere kleur lijkt me juist leuk. Oranje broek met een rode blouse, lekker vloekend.

  Beantwoorden
 3. Laura
  Laura zegt:

  Wijde pijpen waren hip toen ik 12-16 jaar was 16-12 jaar geleden. (Ja oma hier). Maar dat was begin 2000 en waarschijnlijk eind jaren 90 ook wel, maar op de basisschool ging ik nog niet echt mee met trends. Ik ben eigenlijk blijer met de skinny jeans, die doen veel meer goeds voor mijn figuur, dus hopelijk verdwijnen die niet uit de winkels!

  Beantwoorden
 4. Els
  Els zegt:

  Oei oei, ik volg nooit de mode, ik geef dat toe
  Ik ben iemand die egwoon draagt wat die wil, of het nu mode is of niet
  Ruiten: bah, strepen: bah, dezelfde kleur: bah….
  Ieder zijn zin natuurlijk en bij anderen kan het egweldig goed staan, maar mijn stijl is het niet!
  Gelukkig dat smaken verschillen, maar ik zal waarschijnlijk neit erg “in” zijn komende seizoen! 😉

  Beantwoorden
 5. Meike
  Meike zegt:

  Interessant artikel zeg! De laatste tijd ben ik veel meer bezig met trends dus dit artikel kwam goed van pas. Flared jeans vind ik ontzettend gaaf. Die zou ik zeker nog willen hebben dit najaar.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *