,

Microfashion bij kinderen, moeten we ons zorgen maken?

In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan in de modewereld, namelijk microfashion. Dit houdt in dat kinderen worden gekleed als volwassenen. Het kan hierbij gaan om kledingstukken zoals blazers, jurken en zelfs hakjes voor kinderen van enkele jaren oud. Deze trend heeft de aandacht getrokken van zowel ouders als critici, want niet iedereen is het eens met deze ontwikkeling.

Social media

Social media speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van microfashion. Instagram, TikTok en andere social media platforms zijn tegenwoordig de belangrijkste bronnen van inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar trendy kleding voor hun kinderen. Op deze platforms worden prachtige foto’s en video’s gedeeld van kinderen die gekleed zijn in stijlvolle en hippe outfits, die ouders kunnen inspireren bij het kiezen van de kleding voor hun eigen kinderen. De invloed van social media is groot en ouders krijgen snel en gemakkelijk toegang tot deze nieuwe trend dankzij influences en online retailers. Dit kan aan de andere kant ook ervoor zorgen dat kinderen al op jonge leeftijd té veel bezig zijn met uiterlijk en materialisme. Het is daarom belangrijk om in gedachten te houden dat kinderen zich moeten kunnen uiten en zichzelf moeten kunnen zijn, ongeacht wat de trends zijn.

Kritiek

Waar social media enerzijds kan zorgen voor heel veel inspiratie, zie ik ook geregeld veel kritiek voorbij komen op de accounts die microfashion promoten. Op dit moment zijn er verschillende accounts op zowel Instagram en TikTok die de kleding van hun kinderen laten zien, en hier is niet iedereen het mee eens. Hoewel er ook mensen zijn die microfashion geweldig vinden, schrijven veel mensen dat kinderen op jonge leeftijd zich nog niet als volwassenen hoeven te kleden en dat ze nog jong moeten kunnen zijn zo lang het kan.

Hippe, jeugdige kleding

Zelf zou ik op zoek gaan naar een leuke middenweg, waarin de kleding van het kind niet alleen trendy en modieus is, maar ook past bij de leeftijd en persoonlijkheid van het kind. Zo kunnen kinderen zichzelf blijven uitdrukken en hun eigen stijl ontwikkelen. Een leuke website voor meisjes jurkjes die in deze categorie passen is Hippe Beebjes. Zij verkopen hele hippe kleding, die tóch heel kinderlijk zijn.

Wat vinden jullie van microfashion? Laat het weten in de reacties!

Liefs, Sofie

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *