,

Een nieuwe Facebook groep om je blog te laten groeien!

Als blogger is het erg handig om in een aantal Facebook groepen te zitten als je je blog wilt laten groeien. Nadat ik al een lange tijd in zulke groepen zit heb ik met mede-blogger en vriendin Mirte een eigen groep aangemaakt. Hierover wil ik in dit artikel meer vertellen.

Dagelijks komen er in deze groep threads online om elkaars blogs en social media kanalen te laten groeien. Het is geen groep waar je je artikelen en social media kanalen in mag spammen, wel waar je kan mee doen aan threads.

We hebben een vast schema gemaakt. Iedere ochtend om 7 uur komt de eerste thread online. Elke na-middag om 5 uur komt de tweede thread online. De dagen hebben we ook ingedeeld. Het schema is te vinden in onze groep.

De regels zijn heel makkelijk en worden bij elke thread uitgebreid uitgelegd. Als je zelf nog vragen hebt of tips, kun je mij of Mirte altijd een berichtje sturen.

Waarom zijn Facebook groepen handig voor de groei van je blog?

Bijna niets is zo belangrijk als connecten met mede-bloggers. Ik vind het heel fijn en leuk om andere bloggers te kunnen helpen met groeien en ik waardeer het enorm als zij mij ook helpen. Dat helpen gaat heel makkelijk met een Facebook groep. Er zijn verschillende soorten groepen. Er bestaat veel groepen waar je je artikelen in mag droppen. Dit is natuurlijk een handige en snelle manier om je artikelen te delen, maar mij heeft het nooit zo veel opgeleverd. Wel een beetje hoor, maar niet ontzettend veel. Wat mij wel enorm heeft geholpen zijn groepen met threads. Iedere groep heeft andere threads en ook wij hebben ze zo handig en relevant mogelijk gemaakt. Zo weten veel mensen dat Instagram en Pinterest goede social media kanalen zijn voor je blog, dus deze komen ook zeker voor in de threads. Ook Instagram pods zijn erg populair en als je op zoek bent naar een gastblogger of een blogger waar je mee kan samenwerken kun je bij onze groep terecht. Voor deze oproepjes zijn namelijk aparte plekken.

Onze blog heet de Bloggers Support Groep. Wil je zelf ook in deze groep? (zeker aan te raden ;)) Dan kan dat via deze link of zoek in het zoekbalkje naar onze groep.

Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden en of je zelf ook al je blog laat groeien door middel van Facebook groepen.

Liefs, Sofie

 

15 antwoorden
  1. Saskia
    Saskia zegt:

    Wat grappig, sinds vanmorgen staat bij mij een blog online over facebookgroepen. Heb de verschillende groepen nog niet zo lang geleden ontdekt namelijk. En nu lees ik jou pos, omdat ik je bloglovin eens door aan het neuzen was. Bloggers support groep staat in elk geval al bij de linkjes die ik in mijn post genoemd heb.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *