4x tips voor mooie foto’s

Ik vind foto’s een ontzettend belangrijk onderdeel van je artikel. Een grote lap tekst wilt niemand zomaar lezen, maar wat foto’s maken het artikel dan wel weer leuk. Maar hoe kun je nou mooie foto’s maken zonder een mega dure camera?

1. Het juiste licht

Het mooiste licht, is wit licht. Zo komen de kleuren beter tot hun recht en heb je geen gele gloed over je foto. Wat ook belangrijk is, is dat het licht van boven of van voren komt. Zodra het licht van bijvoorbeeld links komt, heb je rechts een grote schaduw. Wit licht, is natuurlijk licht. Geel licht, is licht van lampen, probeer dit licht te vermijden tijdens het maken van je foto’s.

2. Bijpassende decoratie

Decoratie vind ik ook erg belangrijk. Je kan echt het belangrijkste uit je foto of artikel aanduiden. Als jij een hele zoete parfum reviewt, zijn zoete snoepjes bijvoorbeeld erg toepasselijk. Als jij een douchegel met rozen als hoofd ingrediënt reviewt, zijn rozen natuurlijk erg voor de hand liggend.

3. Een mooie ondergrond

Een mooie ondergrond is ook echt een punt voor mij. Als jij een foto maakt van een prachtig product op een vies bureau, vol krassen en vlekken, is het product automatisch minder mooi. Een strakke witte achtergrond maakt een product en/of een foto zó veel mooier!

4. Digitaal bewerken

Ik gebruik het niet vaak, maar ik moet bekennen dat ik soms mijn foto’s wat lichter maak met een foto bewerk progamma. Een vlekje op een mooie parfum of een donkere vlek achter een mooi product haal ik vlug weg. Zeker een tip!

Liefs, Soof

♥ Hoe maak jij foto’s?

12 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] klik ik juist meteen. Zorg daarom altijd dat je mooie foto’s maakt. Ik heb al eens eerder een artikel geschreven met mijn tips. Lees die zeker eens als je zelf mooie foto’s wilt kunnen maken! Ik […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *