Verschillende manieren om je telefoon het beste te beschermen

Je bent net trotse eigenaar van een nieuwe smartphone, gefeliciteerd! Maar nu begint het echte werk, hoe ga je jouw telefoon goed en op een stijlvolle manier beschermen? Hier zijn vier verschillende manieren om je nieuwe telefoon optimaal te beschermen.

1. Koop een goed passend en stijlvol hoesje

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende manier om je telefoon te beschermen, maar het is ook de meest effectieve. Een goed telefoonhoesje beschermt je telefoon tegen vallen, stoten en krassen en zijn daarnaast niet erg duur. Althans, het laten repareren van je telefoon is aanzienlijk duurder dan een goed Samsung a53 hoesje bijvoorbeeld.

Zorg er bij het kiezen van een hoesje voor dat het hoesje goed passend is en voldoet aan al jouw andere eisen. Zo kun je kiezen uit verschillende extra functies zoals ruimtes voor pasjes en een ingebouwde standaard. Kies daarnaast ook voor de uitstraling die jij graag wilt, zo kun je kiezen uit felle kleuren en verschillende materialen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een transparant hoesje zodat het design van jouw Samsung a53 mooi tot haar recht komt.

2. Gebruik een screen en camera protector

Een screenprotector is een extra beschermlaag voor de telefoon en dus een andere goede manier om het scherm van je telefoon goed te beschermen. Schermbeschermers zijn dunne vellen plastic of glas die aan het scherm van je telefoon kleven en een extra beschermingslaag bieden tegen krassen en barsten. Zorg er bij het kiezen van een screenprotector voor dat deze gemaakt is van hoogwaardige materialen en compatibel is met jouw type telefoon, dit komt namelijk erg nauw. Naast een protector voor je scherm bestaan er ook protectors voor je camera. Dit is natuurlijk een goed ontwikkeling aangezien de camera’s op smartphones steeds groter en daardoor ook beter worden.

3. Zorg ervoor dat je jouw smartphone goed schoon houdt.

Een van de beste manieren om je telefoon te beschermen is door hem gewoon schoon te houden. Veeg het scherm en de behuizing regelmatig af met een microvezeldoekje om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen, deze brengen namelijk aan maar meer schade toe aan je toestel dan dat ze helpen bij de schoonmaak.

4. Wees voorzichtig met apps die je installeert

Tegenwoordig slaan we steeds meer persoonlijke informatie op onze telefoons en tablets op. Ga maar na, je smartphone staat toch helemaal vol met vakantiekiekjes, wachtwoorden en soms zelfs bankgegevens. Deze informatie is natuurlijk niet allemaal even gevoelig maar toch wil je niet hebben dat het doorgestuurd wordt naar bijvoorbeeld smartphonefabrikanten. Het is dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn met welke apps je downloadt en installeert op je toestel. Download alleen apps van betrouwbare bronnen, zoals bij de officiële app store voor jouw type telefoon. Lees ook voor de zekerheid de recensies voordat je overgaat tot downloaden, ook als de app gemaakt is door een betrouwbare en bekende partij. Als je een app eenmaal geïnstalleerd hebt, neem dan de tijd om de instellingen en privacy opties te bekijken om er zeker van te zijn dat je alleen die informatie deelt waar jij je goed bij voelt. Het beschermen van je nieuwe telefoon hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn – volg gewoon deze eenvoudige tips en je bent goed op weg om je smartphone te beschermen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *