Voor het eerst studeren, wat heb je nodig?

Als je gaat studeren moet je vaak van alles gaan regelen. Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Heb je de juiste boeken al besteld of doe je alles online? Ook voor mij was dit iets waar veel tijd in ging zitten en wat ik graag goed geregeld wilde hebben. Een nieuwe studie beginnen is en blijft een grote stap, en daarom is het fijn als je dit zo zorgeloos mogelijk kan doen. Voor mij waren er een paar dingen onmisbaar tijdens het studeren, en die zet ik vandaag voor jullie op een rijtje!

1. Overzichtelijke planner

Al sinds de middelbare school zweer ik bij het gebruik van een fijne planner. Dit is voor mij eentje die je zowel als agenda kan gebruiken, alsook voor het maken van je planningen. Veel mensen haken hier af omdat er toch redelijk wat tijd in gaat zitten mocht je hem goed willen gebruiken. Maar, als ik kijk naar hoe veel rust en orde het mij oplevert is het die tijd helemaal waard. Mijn persoonlijke aanrader is zonder twijfel de Mascha planner.  Deze is erg populair in de online wereld en dat is zeker niet voor niets. Natuurlijk zijn er genoeg andere planners te vinden die allemaal dezelfde functie hebben. Uiteindelijk gaat het erom dat je alle lesstof goed kan bijhouden en dat je je tijd zo nuttig mogelijk kan indelen. 

2. Snelle telefoon

Ik denk dat iedereen het met me eens is als ik zeg dat een snelle telefoon cruciaal is tijdens het studeren. Als ik kijk naar hoeveel ik mijn telefoon gebruik en nodig heb tijdens mijn studie, zou ik niet weten wat ik zonder zou moeten. Mijn rooster opzoeken, de resultaten bekijken, een online college volgen, studiegenootjes appen met vragen en ga zo maar door. In september is er een nieuwe iPhone 14 gelanceerd waar ik zelf heel erg benieuwd naar ben. Ik gebruik zelf vrijwel alles van Apple omdat de apparaten heel goed synchroniseren en ik dat erg handig vind tijdens het studeren. Mocht ik een keer een bestand van mijn laptop op mijn telefoon nodig hebben, is dat binnen no-time geregeld. De nieuwe iPhone 14 heeft meer werkgeheugen, een nieuwe 5G-chip die energiezuiniger is en hij begint pas bij 256GB opslag. Dat betekent dus nóg meer bestanden op je telefoon en een langere batterijduur, wat voor mij essentieel is voor mijn studie. 

 

3. Prettige werkplek

Eerder schreef ik al een artikel over op kamers gaan en waar je dan zoal aan moet denken. Juist op het moment dat je op jezelf gaat wonen voor een studie, is het creëren van een prettige en rustige werkplek op je kamer heel erg belangrijk. Rust in je werk en in je hoofd is essentieel voor een gestructureerde dag zonder stress. Een werkplek die orde en kalmte uitstraalt draagt daar voor een groot deel aan bij. Stapels papier, een te klein bureau of overal rommel is dus geen goede basis voor het leren. Mijn nummer één tip is daarom ook om een fijn, ruim bureau aan te schaffen met verschillende lades om je spullen in op te bergen, zodat niets hoeft rond te slingeren en je alle plek hebt om te studeren.

4. Office 365 pakket

Als je gaat studeren zul je vaak gebruik moeten maken van programma’s zoals word, excel en powerpoint. Zoals ik eerder schreef bezit ik zelf alleen maar Apple apparaten waar deze programma’s nog niet standaard op staan. Vanuit de hogeschool of universiteit wordt er vaak een Office 365 pakket gratis aangeboden voor studenten die heel makkelijk te installeren is. Vraag dit dus zeker even na op school zodat je ook gebruik kan maken van de Microsoft apps tijdens je studie!

Voor mij waren dit, naast genoeg pennen en collegeblokken, de belangrijkste dingen die ik gebruikt heb tijdens het studeren. Weet jij nog essentiële items voor tijdens de studie? Laat het dan zeker achter in de reacties.

Liefs, Sofie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *