,

Waar moet je aan denken als je op kamers gaat?

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en de meeste mensen om mij heen zijn weer begonnen aan hun opleiding. Sommige vriendinnen blijven thuis wonen, maar als je wat verder weg gaat studeren is het vaak noodzaak om te gaan verhuizen. Maar dat is nog niet zo makkelijk hoor! In dit artikel geef ik jullie tips voor het op kamers gaan.

Zorg voor een juiste indeling

Zoals de meeste mensen wel weten zijn studenten niet gezegend met de grootste kamers. Het is daarom van belang dat de kamer praktisch wordt ingericht, zodat je er zowel kunt slapen, werken en wonen. Kies daarom voor multifunctionele meubels zoals een slaapbank of een eettafel die ook als bureau kan dienen. Vergeet vooral ook de hoogte niet; denk hierbij aan planken waar je je boeken op kan zetten of een hoogslaper waar je een bureau onder kan plaatsen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Nu je uit huis bent moet je alle spullen zelf gaan opbergen. Je hebt waarschijnlijk geen zolder meer om dit te doen, en daarom moet je praktisch omgaan met de ruimte die je hebt. Wat ik vaak zie is dat mensen opbergkisten onder hun bed plaatsen en hier hun beddengoed en kleding in doen. Ook zou ik dozen op planken zetten om hier je kleinere spullen in op te bergen. Heb je de ruimte voor een grote kast in je kamer? Dan raad ik je aan om een dichte kast te kiezen; dit oogt namelijk veel minder rommelig.

Spaar creatief voor je uitzet

Op kamers gaan lijkt altijd erg duur, en hoewel dit vaak ook zo is kun je er zelf voor zorgen dat je op bepaalde spullen wat geld bespaart! Je hoeft namelijk écht niet alles nieuw te kopen. Op Facebook zijn er verschillende groepen waarin mensen hun spullen gratis, of tegen een hele lage prijs aanbieden. Ook zijn er genoeg kringloopwinkels waar je vaak pareltjes van meubels en decoratiestukken kan vinden. Ben niet bang om ergens een laagje verf of lak overheen te halen, daarna lijkt het weer zo goed als nieuw! Hiervoor raad ik de Wijzonol Hoogglanslak aan: deze droogt snel en is extra stoot- en krasvast.

Geef je kamer een nieuwe laag verf

Ook de kamer zelf kan vaak best een nieuwe laag verf gebruiken. Je kunt een leuk kleurtje op de muur doen om het wat gezelliger te maken, maar ook een keertje witten kan nooit kwaad! Kies bij het uitzoeken van de verf voor een fatsoenlijk merk zoals Wijzonol. Als je eenmaal geverfd hebt wil je ook dat het er lang en mooi op blijft zitten zodat je er je hele studententijd niet meer naar om hoeft te kijken!

Voor de rest is op kamers gaan best een grote stap, dus maak je kamer vooral eigen en zorg ervoor dat je je er thuis voelt. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips en ik wens jullie veel plezier met verhuizen!

Liefs, Sofie

11 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Wat leuk om te lezen en ook je tips. Het is voor mij echt heel lang geleden en helaas ben ik nooit op kamers gegaan, maar juist gaan samenwonen direct vanuit huis. Ik had dat eigenlijk best wel graag mee willen maken. Maar nogmaals, goede tips en handig voor als ons meisje (nu 9 jaar) ooit op kamers gaat.

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Toen onze zoon op kamers ging in Amsterdam kozen we voor een slaap-bed bank want hij had maar een klein kamertje. Hij heeft ‘m echter nooit als bank gebruikt. Alleen maar als bed, hij vond het inklappen teveel gedoe.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] schreef ik al een artikel over op kamers gaan en waar je dan zoal aan moet denken. Juist op het moment dat je op jezelf gaat wonen voor een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *